için kaldı

Ayrılık figürüne 16 ayda 15 bin ziyaretçi

ADIYAMAN'ın Kahta ilçesinde geçen yıl mayıs ayında bulunan, Roma dönemine ait 8 tonluk kaya üzerinde ayrılığı anlatan kabartma figürünün sergilenmeye başlandığı müzeyi, bugüne kadar 15 bin kişi ziyaret etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ayrılık figürüne 16 ayda 15 bin ziyaretçi

Kahta'nın Tüten Ocak Köyü'nde geçen yıl mayıs ayında üzerinde erkek ve kadın figürü bulunan kayayı gören köylüler durumu Adıyaman Müze Müdürlüğü'ne bildirdi. Yetkililer tarafından yapılan incelemede kabartmanın Roma döneminde eşi ölen bir kişinin vedasını anlattığı belirlendi. Bunun üzerine 8 ton ağırlığındaki kaya, vinç yardımıyla TIR'a yüklenerek Adıyaman Müzesi'ne getirildi. Müze bahçesinde hazırlanan alana yerleştirilen Roma dönemine ait kabartma ziyarete açıldı.

Müze Müdürlüğü yetkilileri, Roma döneminde eşi ölen bir kişinin vedasını anlattığı ve bugüne kadar 15 bin kişinin ziyaret ettiği figüre gösterilen ilginin pandemi sürecinin bitmesinin ardından daha da artacağını ifade etti.

Müzeyi ziyarete gelen vatandaşlar da ayrılık figürünün resmedildiği kayanın etkileyici olduğunu ifade ediyor. Müzeyi dolaşan ziyaretçilerden Üzeyir Çelik, "Tarihi ve turistik yerleri genelde gezmeyi çok seviyorum. Daha önce bu kayanın bulunduğunu öğrenince ziyaret etmek istemiştim. Ziyaret etmek bugüne kısmet oldu. Çok etkileyici bir eser" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER