için kaldı

Sağ Ol nasıl yazılır? Sağol TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Yazımında en çok yanlış olan kelimeler arasında bulunan sağ ol, TDK'ye göre nasıl yazılır? Günlük hayatta çok sık kullanılan sağ ol kelime grubunun doğru yazımı nasıldır? Peki sağol mu doğrudur, yoksa sağ ol mu doğru?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sağ Ol nasıl yazılır? Sağol TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

TDK'ye göre kelimenin doğru yazılışında esas alınması gereken, iki kelimenin birleşmesi sonucu farklı bir anlam taşıyıp taşımamasına bakılmasıdır. İki kelime birleştiğinde anlamı değişmiyorsa ayrı yazılmalıdır.

Sağol Nasıl Yazılır?

Genellikle karşı tarafın bir ifadesine karşılık olarak söylenen sağol kelimesi "sağ ol" şeklinde yazılır. Sağol nasıl yazılır sorusunun yanıtı ğ ile o harfi arasında boşluk bırakmakta yatar. Karşılıklı konuşmada bir kişinin "Sağ ol" demesinin ardından naiflik adına "Sen sağ ol" denir. Sağ ol kelime grubu bir nevi teşekkür niteliğindedir. Bu kelime grubu en çok birinin vefatının ardından kullanılır. "Başınız sağ olsun." kalıplaşmış cümlesiyle başlayan diyalog "Dostlar sağ olsun." ile devam eder.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER