Yeni Sağlıklı Saçlara Merhaba!

Cinsiyet fark etmeksizin, yetişkinlik dönemine geçmiş olan her insan hayatında en az bir kere saç dökülme sorunu yaşamıştır.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni Sağlıklı Saçlara Merhaba!

Düşünülenin aksine saç dökülmesi belirli dönemlerde yaşanan gayet olağan ve normal bir şeydir. Canlı saç folikülleri ve bunların ürettiği cansız keratin yapısındaki liflerden oluşan saçlar, her canlı gibi doğar, gelişimini tamamlar ve ölür. Diğer bir deyiş ile dökülürler. Araştırmacılar günlük 100 tel saç dökülmesinin normal bir durum olduğunu hatta sağlıklı olduğunu belirtmektedirler. Fakat bu saç dökülmesi 100 tel olmaktan çıkıp öbek öbek dökülmeye başladığı zaman bir sorun haline gelir. Dönemsel saç dökülmeleri araştırmacılara göre normal bir durumdur. Günlük hayatın stresli yaşantısı, düzensiz beslenme hatta mevsim geçişleri gibi dönemsel saç dökülmeleri yaşayan insanların çok fazla korkmasına gerek yoktur. Yaklaşık 3 ay kadar sürebilen bu saç dökülmeleri dönemsel olup, kendiliğinden durur. Fakat bu dökülmeler çok sık yaşanıyor ya da 3 aydan uzun sürüyorsa işte o zaman bir sıkıntı var demektir. Fakat hepsinden önce sağlıklı bir saç görünümü için önce saç derisinin sağlıklı olması gerekir. İşin görünen kısmı saçlar olsa da, saç telleri saç diplerine bağlı yaşarlar ve buradan beslenirler. Tıpkı çiçeklerin toprağa bağlı olması gibi düşünebiliriz. Toprak ne kadar verimliyse, çiçek o kadar canlı olur ve büyür. Fakat verimsiz bir toprakta yetişen çiçek, yaşamını çok fazla sürdüremez ve solar. Yeterli protein ve vitamin alamayan saç, cansız ve sağlıksız görünmesinin yanında gelişimini tamamlayamadan direkt olarak dökülme evresine geçer. Peki, saç dökülmesi karşısında neler yapılmalı, neler yapılmamalı?

Saç dökülmesine dur demeniz mümkün! Kullandığınız ürünlerini seçerken bilinçli davranarak ve saç rutinlerinizde bazı değişikliklere giderek bu sorunu hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Size yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç öneri;

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER