Stoklar tükendi

Maske fiyatları 10-15 liradan 180 liraya çıkarken, 1 litre kolonya fiyatı 12 liradan 35 liraya, 250 ml dezenfektan fiyatı 3,50 TL’den 15 liraya yükseldi. Maskelerden sonra koronavirüsden korunmak için el dezenfektanları ve maskeler yok satıyor. Fiyatların yükselmesinin yanında bir çok eczanede stoklarda tükendi

PARALİMANI PARALİMANI
Stoklar tükendi

Dünyada hızlı bir yayılma trendi izleyen koronavirüsten korunmak amacıyla kullanılan el dezenfektanları ve kolonyalarda büyük bir talep patlaması yaşanıyor. Son dönemde marketlerde kolonya rafları hızla boşalırken, piyasada 2 türlü kaos yaşanıyor. Bir yandan bazı marketler “ürün kalmadı” bahanesiyle stok yaparak kazanç elde etme peşinde koşarken, bazıları da doğrudan fiyat yükseltti.

Ocak ayı başında 12,50 lira olan 1 litrelik bidondaki kolonyanın fiyatı, mart başında 15,90 TL’ye çıkarken, bugün “kolonya bitti” şeklindeki abartılı duyurular yüzünden 33 liraya fırladı. Aynı durum, dezenfektan fiyatlarında da geçerli. Ocak ayı başında 250 mililitrelik bir dezenfektanın fiyatı 3,50-5,00 lira arasındayken, bugün 15 lira etiketle satanlar var. Yine bir başka markanın 250 mililitrelik dezenfektanı, ocak ayında 8 liraydı. Şubat ayında 7 liraya düşen ürün, bugün 32 lira fiyatla satılıyor. Virüse karşı kullanılan maskelerde durum daha vahim. Koronavirüste yayılmadan önce 10-15 lira olan maske fiyatı 185 liraya çıktı.

Aynı dezenfektanın toplu kullanım için olan ve 5 litrelik hacimli olanı ise ocak ayında 20-30 lira seviyesindeyken, aynı ürün bugün 92 lirayla 219 lira arasında satışa sunuluyor. Üstelik bu yüksek fiyatları ilan eden internet siteleri, “stoklarda kalmadı” notlarıyla paniğin de artmasına sebep oluyor.

BU KADAR FİYAT FARKI HİÇ NORMAL DEĞİL
Hem dezenfektan hem de kolonya fiyatları, vurguncuların yeni hareket alanı oldu. 5 litre bir dezenfektan, bir internet sitesinde 83 lirayken, bir başka internet sitesinde 198 liraya yükselebiliyor.

Aynı dezenfektanın 250 mililitrelik fiyatı şubat ayında 7 lirayken, 39 liraya kadar yükseldi. Aynı şekilde ayne markalı 1 litrelik limon kolonyası bir markette 17,50 lirayken, bir başkasında 32,13 liraya kadar yükselebiliyor.

STOKLAR TÜKENDİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde koronavirüsüne karşı el dezenfektanlarının satışları artarken, medikallerde stoklar tükendi. Fiyatlar ise aldı başını gidiyor. Medikal malzeme satan iş yerlerine giden birçok vatandaşlar eli boş dönüyor. İnegöl’de 5 adet medikal ürünler satan firma var. O firmalarda şu anda bu iki ürün tamamen tükenmiş durumda.

Medikal firmasında çalışan Zeynep Bayoğlu, şu şekilde açıklamada bulundu:

"Şu anda maske satışlarımız durdu. Gelen vatandaşlarımız boş dönüyor. Maske fiyatlarında büyük bir artış olduğu için elimizde stok yok. Temin ettiğimiz yerlerde ve depolarda da yok. Bundan dolayı gelen vatandaşlarımıza veremiyoruz. Vatandaşlar maskelerin dışında dezenfektan ürünlere rağbet gösteriyor. Hem kiloluk, hem de ufak sprey tarzı olanları alıyorlar, fakat dediğimiz gibi bu ürünler tükendiği için ve piyasa olmadığında dolayı veremiyoruz.

Maske fiyatları 10-15 liradan 180 liraya çıkarken, 1 litre kolonya fiyatı 12 liradan 35 liraya, 250 ml dezenfektan fiyatı 3,50 TL’den 15 liraya yükseldi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARALİMANI internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER