için kaldı

Keşan Belediye Başkanı'ndan korkutan sözler: Su seviyesi felaket boyuta geldi, kara göründü

Edirne'nin Keşan ilçe Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçenin kullanma ve içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'ndaki doluluk oranının kuraklık nedeniyle yüzde 8 seviyesine düştüğünü belirterek, "Su seviyesi felaket boyuta geldi, kara göründü. 2 ayı bulmaz su ihtiyacımız çaresizliğe dönüşecek boyuta gelir" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Keşan Belediye Başkanı'ndan korkutan sözler: Su seviyesi felaket boyuta geldi, kara göründü

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçenin kullanma ve içme suyu ihtiyacını karşılayan Kadıköy Barajı'ndaki su seviyesinin kuraklık nedeniyle yüzde 8'e düştüğünü ve yağış olmadığı takdirde mevcut suyun yaklaşık 2 ay sonra tükeneceğini söyledi. Helvacıoğlu, beraberinde Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Nehir Gergin ve ilgili birim amirleriyle birlikte Kadıköy Barajı'nda incelemede bulundu.

‘2 AY SONRA SU İHTİYACIMIZ ÇARESİZLİĞE DÖNÜŞECEK BOYUTA GELİR'

Mustafa Helvacıoğlu, kuraklığın da koronavirüs gibi hem Türkiye hem de dünya çapında bir sorun haline geldiğini belirterek, "Maalesef kuraklık geliyor, su sorunu yaşayacağız. Biz insanoğlu dünyayı sonunda ne hale getirdik? Koronavirüs vakaları düşerken, Trakya'da, ülkemizde ve dünyada su sorunları başladı. Kadıköy Barajı, Keşan'ın su ihtiyacını karşılıyor. Yüzde 8 doluluk oranıyla su felaket bir seviyeye geldi, kara göründü. 2 ayı bulmaz su ihtiyacımız çaresizliğe dönüşecek boyuta gelir. Önlemler alıyoruz. Ama sadece belediyenin yada devletin önlem almasının yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Su kaynaklarının etkin yönetilmesi konusunda Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz ile birlikte acil eylem planı oluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımıza sağlıklı ve nitelikli içme suyu ulaştırmamız için gece gündüz çalışıyoruz. Su kaynaklarının doğru tüketilmesi ve alt yapı konusunda da önemli çalışmalar kaydediyoruz. Yararlı su stratejileri geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER