MİNİ FIRIN KULLANMANIN PÜF NOKTALARI

Mutfakların demirbaşı; muhteşem kabarmış keklerden yumuşacık pişmiş ete, sebze yemeklerinden hamur işlerine kadar birçok yemek alternatifi sunan fırınları doğru kullanıyor musunuz? Pişirme ayarı, temizliği, ısısı gibi çoğu konuda fırın kullanırken ezberci davranabiliyoruz. İşte fırını doğru kullanmanın püf noktaları…

HÜRRİYET HÜRRİYET
MİNİ FIRIN KULLANMANIN PÜF NOKTALARI

PİŞİRME AYARLARINI ÖĞRENİN

Çoğumuz fırının pişirme ayarlarına dikkat etmiyoruz. Klasik bir ayara alıp genelde her tarifi 180 derecede pişiriyoruz. Oysa fırınınızın pişirme özelliklerini, fonksiyonlarını iyi bilir ve doğru kullanırsanız, yapacağınız tarifler de bol kabarma, iyi pişme garantili olacaktır. Bu nedenle fırınınızın pişirme özelliklerini ve ayarlarını mutlaka kurcalayın ve öğrenin. Arçelik Mini Şef ailesinin yeni üyesi buhar destekli mini fırın sayesinde pişirme sırasında yalnızca tek bir tuşa basarak fırın içerisine buhar yayılmasını sağlayarak içi yumuşak dışı çıtır daha kabarık hamur işleri ve ev yapımı ekmek pişirebilirsiniz.

FIRIN ISISINA DİKKAT EDİN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER