için kaldı

Gözaltında istifa açıklaması

Kobani soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından istifa açıklaması yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gözaltında istifa açıklaması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014 yılında yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olayları nedeniyle, 6 yıl sonra düğmeye basarak 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda aralarında eski HDP milletvekilleri ve Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in de aralarında 20 şüpheli 25 Eylül’de gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresinin dolmasının şüphelilerin gözaltı süreleri, delilerin toplanmasındaki güçlük gerekçesiyle 4 gün daha uzatıldı.

SÜRPRİZ AÇIKLAMA

Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’den sürpriz bir açıklama geldi. Bilgen kendisine ait sosyal medya hesabından şunları belirtti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER