Kürt gençlerden 'birlik beraberlik' çağrısı

"Edi Bese-Artık Yeter" adıyla başlattıkları imza kampanyasıyla seslerini duyuran Kürt kökenli gençler, "birlik ve beraberlik" çağrısında bulunmak üzere, "Kardeşlik Bildirisi" hazırladı.

F5HABER F5HABER
Kürt gençlerden 'birlik beraberlik' çağrısı

ANKARA (AA) - Bir internet sitesi üzerinden "Edi Bese-Artık Yeter" adıyla başlattıkları imza kampanyasıyla seslerini duyuran Kürt kökenli gençler, Türkiye'ye yönelik terör saldırılarına karşı "birlik ve beraberlik" çağrısında bulunmak üzere "Kardeşlik Bildirisi" hazırladı.

"Edi Bese hareketi" ile gençlerin sesini duyuran Emrah İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kürt gençleri olarak teröre karşı devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek ve hain terör saldırılarına karşı Türk-Kürt ayrımı olmadan bütün gençleri birlik ve beraberliğe davet etmek için 'Kardeşlik Bildirisi'ni hazırladık." dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar için ellerini taşın altına koyarak, baskı ile tehditlere rağmen kardeşliği ve birliği hedef alan eylemlere karşı daha önce de çeşitli bildiriler yayınladıklarını hatırlatan İnanç, Kardeşlik Bildirisi'ni www.doguplatformu.org adlı internet sitesi üzerinden yayımladıklarını söyledi.

Bildiride kardeşlik ve birlik vurgusu yapıldığına işaret eden İnanç, şu değerlendirmede bulundu:

"Hain plan ve eylemler ile birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize karşı savaş açanlar bugün çok daha şiddetli bir şekilde bizi bir arada tutan değerlerimize saldırmakta ve aramıza nifak tohumu serperek, iç savaş çığırtkanlığı yapmaktadırlar. Bugün yine ülkemizi, kardeşliğimizi ve birliğimizi tehdit eden hain şer odaklarına karşı birlik olma ve değerlerimize sahip çıkma günüdür. Her ne kadar birileri kirli ideoloji ve elleri ile yıllardan beri kardeşi kardeşe kırdırmak için barış topraklarına nefret tohumları ekmeye çalışsa dahi bizleri ayrıştıramadılar, ayrıştıramayacaklar da bu böyle bilinmelidir. Kürtler ve Türklerin kaderi ortak yazılmıştır ve ebediyen kardeş kalacaklardır. Bu vatan ve al bayrak Türk-Kürt ayrımı olmadan hepimizindir ve sahip çıkmak boynumuzun borcudur."

"Teröre teslim olmayacağız"

Yıllardan beri Türk-Kürt çatışması çıkarmak isteyenlerin şimdi de algı operasyonları ve provokatif eylemler ile farklı kitleleri hedef aldığını savunan İnanç, bildiride, "Eylemlerin öznesi değişse bile amaç hep aynı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi ülkemiz şu an yeni bir 'İstiklal Harbi' içerisindedir. Kürt gençliği olarak bu zor günlerde toplum olarak üzerimize oynanan oyunların farkındayız ve tüm provokasyonlara rağmen birliğimiz ve beraberliğimizden asla taviz vermeyeceğiz. Teröre teslim olmayacağız ve terör belasını yenmek için de üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız." ifadelerine yer verdiklerini belirtti.

"Gün yeniden birlik olma ve sağduyulu olma günüdür"

İstanbul Ortaköy'de yeni yılın ilk saatlerinde yaşanan hain saldırının belirli bir zümreye veya hayat tarzına karşı yapılmış bir saldırı olmadığını, 78 milyonun hedef alındığını belirten İnanç, bildiride şu ifadelere yer verdiklerini aktardı:

"Bu saldırı üzerinden toplumu germek isteyenler Batı'nın kirli oyunlarına alet olanlardır. Bizler, Kürt gençliği olarak her daim ve her şartta devletimizin yanında yer aldık ve almaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin temini ve toplum olarak yaşadığımız acıların daha büyük acılara sebebiyet vermemesi, daha ağır bedeller ödememek, hainleri sevindirmemek için gün yeniden birlik olma, beraber olma ve sağduyulu olma günüdür."

SONRAKİ HABER