‘ABD diğer ülkelerin maskelerine el koyuyor’ iddiası: Korsanlık bu

Koronavirüs salgını nedeniyle maske ve solunum cihazları karaborsada. En çok vakanın bulunduğu ABD’nin maske ve cihazları ele geçirmek için attığı adımlar Kanada, Almanya ve Fransa’nın öfkesine neden oldu. Alman bir yetkili, “Maske korsanlığı bu. Küresel kriz olsa da ‘vahşi batı’ yöntemleri geçerli olmamalı” diyerek tepki gösterdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘ABD diğer ülkelerin maskelerine el koyuyor’ iddiası: Korsanlık bu

Dünyada birçok ülkenin tıbbi ürün elde etmek için izlediği agresif politikalar ülkeler arası krize neden oluyor. Çok sayıda ülke tıbbi ürünlerin satın almasını savunma bakanlıkları ya da ordulara devrederken, istihbarat kuruluşları da maske ve solunum cihazı elde etme operasyonlarına dahil oluyor. Dünyada en fazla COVID-19 vakasına sahip ABD’nin ise son haftada tıbbi ürünlere yönelik birçok ülkede attığı adımları Kanada ve Almanya gibi müttefikleri öfkelendirdi. Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Üretim Yasası’na (DPA) dayanan haklarını kullanarak Minnesota merkezli 3M şirketinin sadece ABD’nin siparişlerine öncelik vermesini ve Çin’deki fabrikasında daha fazla tıbbi cihaz üreterek ülkeye göndermesini talep etti. Trump, Savunma Üretim Yasası çerçevesinde, ABD’de üretilen tıbbi ekipmanların ihracatının engellenmesi için de karar imzalayacağını söyledi.

‘ABD diğer ülkelerin maskelerine el koyuyor’ iddiası: Korsanlık bu - Resim : 1

KANADA’YI KIZDIRDI

Bu kapsamda, şirketin Kanada’ya göndereceği N95 tipi maskelere el koyuldu. Trump’ın bu talebi, şirkete sipariş veren Kanada ve Güney Amerika ülkelerini öfkelendirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER