KKTC, Rumların katlettiği evlatlarını toprağa verdi

KKTC dün Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Rumlar tarafından katledilip toplu mezara gömülen 14 çocuğunu DNA kimliklendirmesinden sonra yeniden toprağa verdi. KKTC, bir kez daha şehit evlatlarına gözyaşı döktü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
KKTC, Rumların katlettiği evlatlarını toprağa verdi

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Rumların vahşice katlederek toplu mezara gömdüğü Kıbrıslı Türkler’den DNA testiyle kimlikleri tespit edilen 14 çocuk, 46 yıl aradan sonra gerçek mezarlarına kavuştu. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, küçük şehitleri unutmayacaklarını belirterek, “Katledilen Türklerin acısı halen hafızalarda, bu yaşananlardan sonra Türk ve Rum halklarının iç içe yaşaması artık mümkün değil” dedi.

KKTC, Rumların katlettiği evlatlarını toprağa verdi - Resim : 1

EN KÜÇÜĞÜ 4 AYLIK

En küçüğü 4 aylık en büyüğü 16 yaşında 14 çocuk, Rumların 14 Ağustos 1974’te Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde kadın erkek, yaşlı bebek ayrımı yapmadan katlettiği 126 Türk arasında yer alıyor. Barış Harekâtı sırasında toplu mezardan bedenleri parçalanmış bir halde çıkartılan ve o dönemin şartlarında karışık gömülen şehitlere, temsili mezarları açılarak kimlik tespiti yapılıyor. DNA testiyle kimlikleri belirlenen ve vücut bütünlükleri sağlanan 14 çocuk, Şehitler Haftası dolayısıyla Muratağa-Sandallar şehitliğinde dün düzenlenen askeri törenle yeniden defnedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER