Oscar Wilde''ın çalınan yüzüğü 17 yıl sonra bulundu

Dünya edebiyatının en önemli isimlerinden yazar Oscar Wilde'ın yüzüğü, İngiltere'deki Oxford Üniversitesi'ndeki müzeden çalınmıştı. Yüzüğü çalan kişi sarhoş bir görevliydi. Yaklaşık 260 bin lira değerindeki yüzüğün, bin 112 liraya bir hurdacıya satıldığı ortaya çıktı. Ancak araştırmalar sonucunda yüzüğü satın alan kişiye ulaşıldı ve pazarlıkla yüzük geri alındı.

POSTA POSTA
Oscar Wilde''ın çalınan yüzüğü 17 yıl sonra bulundu

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Oscar Wilde'ın 18 ayar altın yüzüğü, Oxford Üniversitesi'nin müzesinde sergileniyordu. Yüzük, Oscar Wilde'den eğitim gördüğü Oxford'daki bir arkadaşına dostluk sembolü olarak verilen bir hediyeydi. 1876 tarihli yüzüğün 2002 yılında, sarhoş bir müze görevlisi tarafından çalındığı ortaya çıkmıştı. Yakalanan görevli 35 bin sterlin(yaklaşık 260 bin TL) değerindeki yüzüğü 150 sterline (bin 112 TL) bir hurdacıya sattığını söylemişti. Çalınan yüzüğün, şimdiye dek çoktan eritilip yok edildiği düşünülüyordu, ancak sanat dedektifi Arthur Brand, içinde Roma harfleri olan yüzüğün izini sürdü. Geçen 17 yılın ardından Oscar Wilde'ın yüzüğü, bulundu.

Oscar Wilde''ın çalınan yüzüğü 17 yıl sonra bulundu - Resim : 1

Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand, daha önce de 'Hitler'in Atları' heykellerini ve ressam Picasso'nun çalınan tablosunu bulmuştu.

Arthur Brand,sanat eserlerini bulabilmek için suç dünyasındaki karanlık kişilerle irtibata geçmek durumunda kalıyor.

Arthur Brand, yüzüğü elinde bulunduranlara ulaştı ve pazarlıkla yüzüğü aldı. İçinde arkadaşlıklarını ölümsüzleştiren Roma harfleri olan yüzük, 4 Aralık’ta Oxford’a iade edilecek.

Oscar Wilde''ın çalınan yüzüğü 17 yıl sonra bulundu - Resim : 2

18 ayar altından yapılan yüzüğün içinde 'Sevgi dileyen kişiye, sevgiden bir hediye' yazıyor. Yüzük Oscar Wild ve Reginald Harding tarafından diğer arkadaşları William Ward'a hediye edilmişti.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER