Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX inceleme

Nintendo Switch için kısa süre önce satışa sunulan Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX’i mercek altına alıyoruz. İşte Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX incelemesi.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX inceleme

Nintendo’nun bu nesildeki konsolu Switch için çıkan yeni Pokemon oyunu Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı.

Nintendo bu nesilde eski klasik oyunlarını Switch için yeniden geliştirmeye alıştı. Daha önce eski Nintendo konsollarında satışa sunulan bazı Zelda, Pokemon ve Mario oyunlarını remake olarak Switch’te görmüştük. Bu sefer karşımıza çıkan yapım ise Nintendo DS için 2005 yılında raflardaki yerini alan Pokémon Mystery Dungeon.

Nintendo Switch için Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX ismiyle yayınlanan oyun temel dinamikler açısından 2005 yılında çıkan oyunla aynı seviyede. Değişen tek şey ise grafikler diyebiliriz.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX inceleme - Resim : 1

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX, 2005 versiyonuna oranla farklı bir grafik örgüsüne sahip. Elbette bu grafik örgüsünün bazı oyunculara çok da hoş gelmediğini belirtmemiz gerekiyor.

Pokemon olarak uyandığınız bir macera

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX’te gözlerimizi pokemon olarak açan bir karakteri canlandırıyoruz. Oyuna girmeden önce size bazı sorular soruluyor ve bu sorulara verdiğiniz cevaba göre hangi pokemonun karakterinize uygun olduğu size söyleniyor.

Elbette bu pokemonla oynamak istemezseniz farklı bir pokemonu da tercih edebiliyorsunuz. Oyunu oynayacağınız pokemonu seçtikten sonra sıra yoldaşınızı seçmeye geliyor. Nitekim yoldaşınızı da seçtikten sonra macera başlıyor.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX inceleme - Resim : 2

Gözlerinizi açtığınızda kendinizi bir pokemonun bedeninde buluyorsunuz. Sonrasında yoldaşınıza durumu açıklamaya çalışıyorsunuz lakin hiç bir şey hatırlamadığınızı fark ediyorsunuz.

Kısacası oyunun senaryosu, kim olduğunuzu öğrenmekle geçiyor. Elbette bu macera boyunca olaylar bambaşka yerlere gidiyor. Yani hikaye sadece asıl kimliğinizi öğrenmekten ibaret değil. Hikaye örgüsü farklı bir şekilde işlenmiş ve bir anda kendinizi dünyayı kurtarırken buluyorsunuz.

Pokemon savaşları sizleri bekliyor

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX’te oyunun isminden de anlaşılabileceği üzere çeşitli zindanlarda dolaşarak mücadelelere katılıyorsunuz. Genel olarak oyun boyunca karşınıza çıkan pokemonları yenerek, bir başka pokemonu kurtarıyorsunuz.

Oyunda ilk başlarda ikili grup halinde savaşlara girseniz de ilerleyen bölümlerde takımınızdaki sayı 3 hatta 4’ü buluyor.

Elbette burada şunu belirtmemiz gerekiyor. Bu alışık olduğumuz türden bir pokemon oyunu değil. Yani kalkıp, pokemon yakalayıp, pokemon savaştırmıyoruz.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX inceleme - Resim : 3

Ayrıca oyun içerisinde yer alan pokemon savaşları da bizim alışık olduğumuz türden savaşlar değil. Yani öyle saldırıyı seç, şöyle saldır, sen dinlen, diğer pokemonu yollayayım diye bir opsiyon yok.

Sonuç olarak eğer pokemon oyunlarından hoşlanıyorsanız Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX’i denemenizi tavsiye ederiz. Fakat Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX, alışık olduğumuz pokemon oyunları kadar eğlenceli değil. Oyunda bir hikaye, temele oturtulmuş bir yapı var. Lakin diğer pokemon oyunları ile karşılaştırdığımızda Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX’in bir tık aşağıda kaldığını da itiraf etmemiz gerekiyor.

Grafik: 8
Ses: 6
Oyanış: 6
Hikaye: 8
Ortalama: 7

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER