Sakin kentin gençleri ekstrem sporlarıyla harekete geçiyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle birçok sportif faaliyete ev sahipliği yapan Erzurum'un Uzundere ilçesindeki gençler, aldıkları eğitimlerle ekstrem sporcusu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sakin kentin gençleri ekstrem sporlarıyla harekete geçiyor

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince (Cittaslow) "Türkiye'nin 11. sakin kenti" seçilen Erzurum'un Uzundere ilçesindeki gençler, sıra dağlarla çevrili bölgenin potansiyelini değerlendirerek ekstrem sporları yapmaya başladı. Karadeniz ve Doğu Anadolu ikliminin yaşandığı Uzundere, sahip olduğu güzellikleri ve doğal koşullarıyla sporseverlere yılın her döneminde farklı seçenekler sunuyor. Bu seçeneklerden "aksiyon sporu" ya da "macera sporu" olarak da bilinen ekstrem sporlar son dönemde damgasını vuruyor. Diğer sporlara göre daha fazla risk ve zorluk barındıran; hızın, gücün, direncin, yüksekliğin, odaklanmanın, adrenalinin ön plana çıktığı ekstrem sporları "sakin kent" Uzundere'ye "hareket" getiriyor.

İlçede buz tırmanışı, trekking, kuş gözlemi ve rafting gibi birçok sportif faaliyetlerin yanı sıra son yıllarda paraşütle atlama (base jumping), yarasa adam (wingsuit) ve yamaç paraşütü sporcularının da gözde merkezi haline geldi. Bu kapsamda ekstrem sporcuları Cengiz Koçak ve Ferdi Toy'un ilçede belirlediği noktalardan yamaç paraşütü, wingsuit ve base jumping atlayışlarını izlemeye giden yöredeki gençler, bu spora merak saldı.

Sakin kentin gençleri ekstrem sporlarıyla harekete geçiyor - Resim : 1

Yaşadıkları ilçeyi ilk kez kuşbakışı gördüler

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER