için kaldı

Nusaybin'de şiddete karşı '5 dakika yaşamı durdurma' eylemi

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde son dönemlerde artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 5 dakika yaşam durdu.Nusaybin'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde artan şiddet olaylarına tepki için gerçekleştirilecek '5 dakikalık hayatı durdurma' eylemi için Barış Parkı'nda önce açıklama yapıldı. Burada konuşan...

F5HABER F5HABER
Nusaybin'de şiddete karşı '5 dakika yaşamı durdurma' eylemi

MARDİN'in Nusaybin ilçesinde son dönemlerde artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde 5 dakika yaşam durdu.
Nusaybin'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde artan şiddet olaylarına tepki için gerçekleştirilecek '5 dakikalık hayatı durdurma' eylemi için Barış Parkı'nda önce açıklama yapıldı. Burada konuşan KESK dönem sözcüsü Sabri Narman, savaşların toplumsal sorunları derinleştirdiğini ifade ederek, "Herkes bu toprakların yeterince kana doyduğunu, bu toprakların barışa ihtiyacını olduğunun farkına varmalıdırlar. Savaş ile Kürt sorununun çözülemeyeceğini anlamalıdırlar. Savaşlar toplumsal sorunları da derinleştirir. Bu halkın siyasi operasyonlarla ve gençlerin katledilmesi ile bitirilmeyecekleri bilinmelidir. 2013 Nevruz'undan bu yana geçlerimizin ölmediği ve halklarımız arasında filizlenen barış umudunu kıran AKP'nin bir an önce Abdullah Öcalan ile görüşmelerin başlatılması gerekmektedir. Aksi taktirde ülke tüm halkların kaybedeceği bir kaos ortamına dönüşecektir" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından Lozan Caddesi'ne giden grup, 5 dakikalık yaşamı durdurma eylemi yaptı. Eylem boyunca vatandaşların yanı sıra, hareket halindeki araçlar da eyleme destek için oldukları yerde durdu. Eylemi gerçekleştiren grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
FOTOĞRAFLI
(DHA - Ahmet AKKUŞ)
SONRAKİ HABER