DGS sonuçları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları bugün açıklanıyor. Sınava giren adayları heyecan sarmış durumda... Herkesin dilinde ise aynı soru: DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?

POSTA POSTA
DGS sonuçları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak?

ÖSYM tarafından 30 haziran tarihinde gerçekeleşen DGS'de bugün büyük gün... Takvime göre sonuçlar bugün açıklanıyor. Bu nedenle ÖSYM'nin resmi sitesi sık sık ziyeret ediliyor. Sonuçları sabırsızlıkla bekleyen on binlerce kişi "DGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak. ÖSYM saat konusunda herhangi bir duyuru geçmezken geçen yıl sonuçlar 16.45'te açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların yarın öğleden sonra açıklanması bekleniyor Geçen yılki süreç baz alındığında tercihlerin ise 17 Ağustos'ta başlaması bekleniyor.

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DGS puanları adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

DGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS’DE DERS MUAFİYETİ NASIL OLACAK?

Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında almış oldukları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, programdan alması gereken dersler belirlenecek. Öğrencinin alması gereken derslere göre programa kaydı yapılarak, eğitime devam hakkı verilecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER