Baş dönmesine ne iyi gelir? Baş dönmesi neden olur? Baş dönmesi sebepleri

Çok sayıda hastalığın ön habercisi olabilen baş dönmeleri, çoğu zaman önemsiz görülen ve yaşayan kişiler tarafından ihmal edilen bir problem olarak dikkat çekiyor. Peki, Baş dönmesine ne iyi gelir? Baş dönmesi neden olur?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Baş dönmesine ne iyi gelir? Baş dönmesi neden olur? Baş dönmesi sebepleri

Baş dönmesi, birçok hastalığın hem belirtisi hem de nedenleri arasında gösterilmektedir. Başta tansiyondaki dengesizlikler olmak üzere, vücudun farklı bölümlerinde ortaya çıkan komplikasyonlar göz kararması ve baş dönmesi olarak ortaya çıkar. Beslenme alışkanlıkları, çevresel ve genetik faktörler, kötü alışkanlıklar tetikleyici olabilir. Baş dönmesini önlemenin birçok farklı yöntemi de bulunuyor.

 Baş Dönmesi Neden Olur?

 1- Travmalar: Özellikle kafaya ve boyuna alınan darbeler travmatik sonuçlara yol açar. Bazı şiddetli darbeler sonrası baş dönmesi anında yaşanır. Daha az şiddetli travmalarda ise baş dönmesi daha sonrasında da ortaya çıkar. Özellikle ciddi darbelerde kanama olmasa bile mutlaka bir uzmana görünmeli ve röntgen çektirilmelidir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER