Mutasyonlu virüsün görüldüğü Samsun'da sıkı denetim

Samsun'da Covid-19'la mücadele kapsamında artan vaka sayısının düşülmesi için yürütülen denetim çalışmaları artırıldı. Mutasyon virüs kaynaklı vakaların da sıklıkla görüldüğü kentte, polis ekipleri işlek caddelere girişte vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Mutasyonlu virüsün görüldüğü Samsun'da sıkı denetim

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 27 Şubat-5 Mart 2021 tarihlerinde Samsun'da yüz bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayısı 348,36 oldu. Bu rakam ile kent, Türkiye'de iller arasında ilk sıralarda yer aldı. Aynı tarihlerde mutasyon virüs kaynaklı vakalarda da büyük bir artış olduğu belirtildi. Mutasyon virüsün il içinde kendine yer edindiği, aile ve akraba arasında hızla yayıldığı ifade edildi.

Öte yandan il genelinde Covid-19'a karşı verilen mücadele kapsamında uygulanan denetimler de sıklaştırıldı. Kentin işlek caddelerine girişte polis ekipleri tarafından Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması yapılmaya devam ediyor. Ekipler, yaptıkları denetimlerde vatandaşları maske ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarıyor.

'BU COVID BAŞIMIZA BELA OLDU'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER