İnşaatlarda "projesiz ve ahşap iskele kurma" dönemi sona erecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat iskelelerindeki kazaların önüne geçmek için kalıp ve taşıyıcı kalıp iskelelerinin projelendirilmesinin zorunlu olacağı düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İnşaatlarda "projesiz ve ahşap iskele kurma" dönemi sona erecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, betonarme yapılarda kullanılan kalıp ve iskeleler için bir dizi standart ve güvenlik kriterini içeren düzenlemeyle iskelelerde yaşanan kazaların önüne geçmeyi planlıyor.

AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, kalıp ve kalıp altı iskelenin sadece tecrübeye dayalı yapılması ve artan kazalar üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) akademisyenleri ile iskele kazalarına kesin çözüm üretmek amacıyla çalışma yürüttü. Böylece "Bina İnşaatlarında Kullanılacak Ahşap ve Metal Esaslı Kalıpların ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım, Hesap ve Yapım Esasları Hakkında Tebliğ Taslağı" hazırlanarak, Bakanlığın internet sitesinde görüşe açıldı. Düzenlemeyle Bakanlık, betonarme yapılarda kullanılan kalıp ve iskelelerin yeni standartlarını ve güvenlik kriterlerini belirledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER