Hoşçakal nasıl yazılır? Hoşça kal TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Doğru yazımı en çok merak edilen kelimelerden biri de hoşça kal. Kelimenin bitişik mi ayrı mı yazıldığı ve TDK’ya göre doğru şeklinin nasıl olduğu vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, Hoşçakal nasıl yazılır? Hoşça kal TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hoşçakal nasıl yazılır? Hoşça kal TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Yeri geldiğinde iyi dilek, yeri geldiğinde veda sözü olarak kullanılan hoşça kal kelimesi merak edilen bir konudur. Konunun merak edilen kısmıysa bitişik mi, ayrı mı yazıldığıdır. Tamamı ile Türkçe Sözlük kaynaklarından yararlanılarak elde edilen bilgilerde hoşçakal nasıl yazılır sorusu cevabıyla yazıda yer almaktadır.

Bitişik Okunan Hoşçakal, Hoşça Kal Mıdır?

Kelimenin doğru yazımı ''hoşça kal'' olarak TDK Sözlüğünde yer almaktadır. TDK'da yer almasıyla doğru olan yazımın, ayrı olduğu bütün kaynaklarca kabul edilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER