için kaldı

Birdenbire nasıl yazılır? Birdenbire TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Yazımı karıştırılan kelimeler TDK'den sıklıkla araştırıldığı için arama motorunda sık arananlar arasında geçmektedir. Bu kelimelerden birisi de birdenbire kelimesidir. Bu kelimenin yazımı karıştırıldığı için merak konusunda. Arama motorunda birdenbire nasıl yazılır şeklinde arama yapılmaktadır. Bu konuda doğru bilgi ise TDK tarafından açıklanmaktadır.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Birdenbire nasıl yazılır? Birdenbire TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Birleşik kelimelerin yazımıyla ilgili araştırmaların kapsamı oldukça geniştir. Birdenbire kelimesi de bunlardan biridir. Günlük hayatta yazımı en fazla karıştırılan kelimelerden biridir. Zamanla kalıplaşan bu birleşik kelime birleşik yazılmaktadır. Birdenbire kelimesi birçok kişi tarafından ayrı yazılmaktadır. Bu durumda yazım hatası kabul edilir. Çünkü TDK'ya göre bu kelime birdenbire şeklinde yazılmalıdır. Literatürde kullanıldığı gibi yazılmalıdır.

Birdenbire Nasıl Yazılır?

Türk Dil Kurumu, birleşik kelimelerin yazımı hakkındaki bilgileri düzenlemiştir. Bu kelimelerden biri olan birden bire kelimesi aniden anlamına gelmektedir. Ansızın gerçekleşen bir durumu, beklenmeyen hareketleri ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Bu kelime sıklıkla günlük dilde kullanılan bir kelimedir. Yazımı birleşiktir. Kelimenin ayrı yazılması kabul edilemez.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER