için kaldı

‘Aç sanatçı’ ‘Komedyen’i yedi

ABD’nin Miami kentindeki Perrotin Art Basel Miami’de sergilenen ve sanatçı Maurizio Cattelan’ın ‘Komedyen’ adını taşıyan ‘duvara bantlanmış muz’ eseri, performans sanatçısı David Datuna tarafından yendi. Datuna eylemine ‘Aç Sanatçı’ adını koydu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Aç sanatçı’ ‘Komedyen’i yedi

İTALYAN sanatçı Maurizio Cattelan’ın duvara bantlanmış muz eseri, Perrotin Art Basel Miami’deki sergide sanatseverlerle buluşurken, aynı sergide eserlerini sergileyen David Datuna adlı sanatçı, önceki akşam esere yaklaşarak muzu duvardan aldı ve yedi. Sanatçı Datuna yaptığı eylemi ‘Aç Sanatçı’ olarak kendi sosyal medya hesabından duyurdu.

‘BEĞENDİM, LEZZETLİYDİ’

Eser sahibi Maurizio Cattelan’ın eserlerini sevdiğini belirten Datuna paylaşımında, “Benim sanat gösterim. Maurizio Cattelan’ın sanat çalışmalarını seviyorum ve bu kurguyu gerçekten beğendim. Çok lezzetli” ifadelerini kullandı. Galeri yetkilileri eseri satın alan kişinin ihtiyaç halinde muzu başka bir muzla değiştirebileceğini dolayısıyla yenilen muzun yerine yenisinin konulabileceğini belirtti. Komedyen adlı eser, daha önce 120 bin dolara alıcı bulmuş ve sergilendiği sanat galerisinin sahibi Emmanuel Perrotin tarafından, eserin dünya ticaretinin bir simgesi ve klasik bir mizah ögesi olduğunu açıklanmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER