için kaldı

Dursun Özbek: ''Gerekirse satın, paramı verin!''

Dursun Özbek’in haciz işlemi G.Saray ile Bankalar Birliği arasındaki borç yapılandırması görüşmelerini de durdurdu. Bankalar Konsorsiyumu’na gönderilen yazıda, “Paramız ödenmezse kulübün varlıklarının satışından başka yol kalmıyor” denildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dursun Özbek: ''Gerekirse satın, paramı verin!''

Spor Arena / Adil DEMİRÇUBUK - EMLAK Konut GYO ile yaptığı tarihi anlaşma ile Florya Metin Oktay Tesisleri arazisini 157 milyon TL’ye kulübe kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Galatasaray Yönetim Kurulu’nun bu sevinci kısa sürdü. Sarı kırmızılı kulüpten 20 milyon Euro alacağı bulunan eski başkan Dursun Özbek, 6 Aralık 2019 tarihinde kulübün taşınır ve taşınmaz tüm varlıklarına haciz koydurdu. Özbek, bu girişimini Galatasaray yöneticileriyle borç yapılandırması konusunda görüşmeler yapan Bankalar Konsorsiyumu’na da bir yazıyla bildirdi.

6 Aralık’ta yasal süreç başlatıldı

DURSUN Özbek’in sahibi olduğu Özbek Turizm tarafından 9 Aralık’ta gönderilen ‘Konsorsiyum Bankaları Dikkatine’ başlıklı yazıda, “Ocak 2018 itibarı ile şirketimiz kulüpten 20 milyon Euro alacaklı durumdadır. Galatasaray Yönetim Kurulu tarafından 17 Ekim 2019 tarihinde tarafımıza sunulan, 2022 yılına kadar uzanan ve herhangi bir faiz içermeyen 3 yıllık ödeme planı şirketimiz tarafından sunulduğu şekli ile kabul edilmiştir. 5 Aralık 2019’a kadar geçen 1.5 aylık süre zarfında şirketimizin bu mutabakatın yazılı protokole dönüştürülmesi konusundaki tüm başvuru ve talepleri Galatasaray Yönetim Kurulu tarafından cevapsız bırakılmıştır. Konunun çözümü ulaştırılamaması şirketimizi 6 Aralık 2019 tarihinde yasal süreç başlatmak zorunda bırakmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER