Perakende devi Türkiye'den sonra iki ülkeden daha çıkıyor

Perakende sektörünün en büyük oyuncularından olan Britanyalı Tesco, Türkiye'nin ardından, Tayland ve Malezya'da bulunan marketlerini de satarak Asya pazarından da çekiliyor.

GASTE24 GASTE24
Perakende devi Türkiye'den sonra iki ülkeden daha çıkıyor

2016'da Türkiye'de sahibi olduğu Kipa'yı Migros'a satan Tesco, uluslararası operasyonlarını bir bir satıyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre, 100. yılını kutlayan İngiliz perakende devi 2 binin üzerinde mağazasının bulunduğu Tayland ve Malezya operasyonlarını da satarak Asya pazarından komple çıkma hazırlığında.

BRİTANYA'DA BÜYÜYECEK

Önceki yıllarda Güney Kore ve Japonya'dan da çıkan şirket, bir dizi muhasebe skandalıyla sarsıldıktan sonra toparlanma planı doğrultusunda Britanya'ya odaklanacak.

Şirket, haziran ayında yaptığı değerlendirmede Asya pazarında büyümek için iyi bir konumda olduklarını ve orta vadede Tayland'da 750 yeni market daha açabileceklerini belirtmişti ancak Lewis yönetiminde Britanya'daki yatırımlara odaklanmak isteyen Tesco Booker'ı 5 milyar doların üzerinde bir bedelle satın almıştı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER