Boyun tutulmasına ne iyi gelir? Boyun tutulması nasıl geçer?

Farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan boyun tutulmasında stresten uzun süreli telefon konuşmasına kadar pek çok neden tetikleyici olabiliyor. Peki, boyun tutulmasına ne iyi gelir? Boyun tutulması nasıl geçer?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Boyun tutulmasına ne iyi gelir? Boyun tutulması nasıl geçer?

Günümüzde en sık rastlanan rahatsızlıkların başında boyun tutulması geliyor. Edinilmiş belli başlı yanlış alışkanlıkların sürekli tekrar edilmesi, duruş bozukluklarına yol açmaktadır. Başta telefon ve internet bağımlılığı olmak üzere birçok fiziksel neden boyunların kısa ya da uzun süreli olarak tutulmasına neden olabilir. Aynı zamanda oturuş ve yatış pozisyonları da bu alanda belirleyici olmaktadır.

Boyun Tutulması Neden Olur?

1- Uzun süreli hareketsizlik: Uzun süreli olarak bir yerde sabit durmak ve akabinde ani hareketler yapmak boyun tutulmasının başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. Örneğin uzun süreli olarak telefonuna ya da bilgisayar ekranına bakmış biri ani bir refleks ile başını sağa ya da sola çevirdiği takdirde söz konusu rahatsızlık görülebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER