Libya sokakları Türkiye’yi sevinçle karşıladı

Libya’da meşru hükümetin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Giblavi Hürriyet’e konuştu. Türkiye’nin desteği nedeniyle özellikle Hafter’in işgali altına giren topraklardaki insanların sevindiğini söyleyen Giblavi, Rusya’nın Libya tutumuna ilişkin de konuştu. Libyalı Sözcü, Trablus’un güneyindeki bazı askeri noktalardan Wagner güçlerinin çekildiği bilgisini edindiklerini ifade etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Libya sokakları Türkiye’yi sevinçle karşıladı

Libya’da isyancı general Halife Hafter, Türkiye ve Rusya’nın ateşkes çağrılarını dinlemeyerek Trablus’a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Türkiye ve Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasındaki askeri işbirliği anlaşması kapsamında bölgeye askeri eğitim ve danışmanlık için Türk askeri gitmeye başladı. İstanbul’a gelen UMH Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Giblavi Hürriyet’e son dönemdeki gelişmeleri ve UMH’nin pozisyonunu değerlendirdi. İşte Giblavi’nin açıklamaları...

Libya sokakları Türkiye’yi sevinçle karşıladı - Resim : 1

İlker Sezer - Muhammed Giblavi

TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNE MÜTEŞEKKİRİZ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER