için kaldı

Çankırı'da haksız fiyat artışları cezalandırılacak

Çankırı'da haksız fiyat artışları cezalandırılacak

POSTA POSTA
Çankırı'da haksız fiyat artışları cezalandırılacak

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) ile Ticaret Borsası ortak basın açıklamasında, koronavirüs nedeniyle bazı ürünlerde haksız fiyat artışına karşın fırsatçılara gereken cezanın verileceği ifade edildi.
Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen basın toplantısına ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Borsa Başkanı Erdal Aslan, oda yöneticileri ile ilgililer katıldı. Koronavirüs nedeniyle bazı ürünlerde fiyat artışı uygulayanların kesinlikle af olmayacağını ve cezalandırılacaklarını söyleyen ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, "Vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açanlara, yaşanan bu olumsuzlardan kanunsuz rant sağlayanlara karşı disiplin kurullarımızı sonuna kadar çalıştıracağız. Herhangi bir olumsuzluk gören ve tespit eden vatandaşlarımız derhal bizimle temasa geçsin" dedi.
Tüm üyelerini bu konuda uyardıklarını da aktaran Çelikten, "Ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) isimli hastalık sonrasında, bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek ticari ürünlerde haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında, oda, borsa ve birliğimize şikayetler ulaşmaktadır. Bu çerçevede, çalışma alanımızda tespit edilen bu tür işletmelerin, Odamız Disiplin Kuruluna sevk edileceği ve haklarında ‘Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para Cezaları İle Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik’ hükümleri çerçevesinde herkes bilmeli ki; vatandaşı mağdur edenlere karşı oda ve borsa olarak sessiz kalmayacağız gerekli işlemlerin başlatılacağı hususunu kamuoyuna ile paylaşıyoruz" dedi.
Yaşanan sürece karşı gerekli önlemlerin alınması ve vatandaşların panik ettirilmemesi gerektiğini ifade eden Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Erdal Aslan da, "Vatandaşımızın bu konuda panik yapmamalı. Vatandaş panikleyince alışverişini artırıyor ve ekonomik olarak 2. Darbeyi vurabiliyor. Mücadelemizi ne kadar bilinçli yaparsak, bu işin içinden o kadar iyi çıkacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER