SİYAD adayları açıklandı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından bu yıl 52. kez düzenlenen "Türkiye Sineması Ödülleri"nin adayları belirlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
SİYAD adayları açıklandı

Dernekten yapılan açıklamaya göre, SİYAD üyelerinin 2019'da Türkiye'deki sinemalarda gösterime giren tüm uzun metraj yerli yapımlar üzerinden gerçekleştirdiği oylama sonucunda, başta "En İyi Film" olmak üzere 11 dalda 5 aday seçildi.

Belgesel, kısa film ve fantastik film dallarındaki SİYAD Ödülü adaylarının ise ilerleyen günlerde belirlenecek. Ödüller ise SİYAD üyelerinin yapacağı ikinci tur oylamanın ardından mart ayında düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Açıklanan 2019 Türkiye Sineması SİYAD Ödülleri kapsamında "En İyi Film" adaylarında "Görülmüştür", "Kız Kardeşler", "Kraliçe Lear", "Küçük Şeyler" ve "Sibel" yapımları yer alırken, "En İyi Yönetmen" dalında Emin Alper, Pelin Esmer, Serhat Karaaslan, Kıvanç Sezer ve Çağla Zencirci yarışacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER