Son dakika haberler: Sedanur'un acılı annesinden yürek yakan sözler

KARS'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in öldürülmesiyle ilgili yargılanan Ertan Bozkurt ve Ahmet Bilen'in ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıl hapis cezasına çarptırılması, küçük kızın ailesini sevindirdi. Kızlarının mezarı başına koşan aile, hak edilen cezanın verildiğini ancak idamın getirilmesini istedi. Kızının hemşire olma hayalini gerçekleştiremediğini anlatan Handan Güzel, "Kızımın dileği kabul olmadı. Kızım hemşire olacağım diyordu. Kızımın hemşireliğini göremedim. Kardeşi her gün ağlıyor. Benim kızım gelinlik yerine, kefen giydi" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberler: Sedanur'un acılı annesinden yürek yakan sözler

Kağızman'a bağlı Paslı köyünde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin büyük çocuğu Sedanur, 16 Eyül 2018 günü evinin önünden kayboldu. Sedanur'dan haber alamayan aile, köylüler ile birlikte kızlarını aradı, ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verdi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, 23 Eylül günü köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda, küçük Sedanur'un cansız bedenini, üzeri taşlarla örtülü halde buldu. Sedanur Güzel, otopsi sonrası köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sedanur'un ölümüyle ilgili gözaltına alınan aynı köyde yaşayan Ertan Bozkurt (37), Ahmet Bilen (34) ve Himmet Uç (47) 28 Eylül'de tutuklanarak cezaevine konuldu. Kars T Tipi Cezaevi'nde kalan 3 sanık güvenlik nedeniyle Diyarbakır'daki cezaevine nakledildi.

Tutuklu sanıklar hakkında açılan ve güvenlik nedeniyle Yozgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün karar duruşması yapıldı. Tutuklu sanıklar duruşmaya Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Sedanur'un annesi Handan ve babası Abdullah Güzel ise Kağızman Ağır Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile bağlandı. Ertan Bozkurt ve Ahmet Bilen, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cinsel istismar' suçundan 30'ar yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 9'ar yıl hapis cezasına mahkum edildi. Beraat kararı verilen Himmet Uç ise tahliye edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER