Cumhur İttifakı ‘öncelikli’ başlıklarını belirledi: Meclis’e yeni kurallar, vekillere etik takibi var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen çarşamba yaptıkları görüşmede yasama faaliyetleri ele alındı. AK Parti, çalışmaları takvimlendirdi. Barolar yasası, siyasi etik komisyonu kurulması, TBMM İçtüzüğü’nün değiştirilmesi ve seçim yasalarına ilişkin çalışmalar var.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cumhur İttifakı ‘öncelikli’ başlıklarını belirledi: Meclis’e yeni kurallar, vekillere etik takibi var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde, dış ve iç politika konuları kadar, TBMM’de sürdürülen, bazıları köklü değişiklik içeren ve tepki çeken yasal düzenlemeler ele alındı. Bahçeli’nin gündeme getirdiği bu başlıklar değerlendirildi. Erdoğan, bu konuda atılan adımlarla ilgili Bahçeli’ye bilgi verdi. Süreç şöyle işleyecek:

BARO ÇALIŞMASI

Başlık yapılan konulardan biri, baroların seçim esaslarının değiştirilmesi oldu. Bu metin, önümüzdeki günlerde TBMM’nin önüne gelecek. Barolar ve meslek kuruluşlarının tepkisine neden olan bu düzenleme nedeniyle yürüyüş eylemi başlatıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER