Çalıntı mücevherleri 9 milyon Euro’ya satmak istediler

Almanya’daki Yeşil Kubbe Müzesi’nden çalınan mücevherlerden pırlanta kolye ve Polonya nişanı pırlanta haçın 9 milyon Euro’ya satılmak istendiği ortaya çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çalıntı mücevherleri 9 milyon Euro’ya satmak istediler

ALMANYA’nın Dresden kentindeki Yeşil Kubbe Müzesi’nden 25 Kasım 2019’da çalınan paha biçilmez mücevherlerden ikisinin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından satışa çıkarıldığı öğrenildi. Satışa konulan iki parça için pazarlıksız 9 milyon Euro fiyat istendi. Kimliği belli olmayan kişiler tarafından bazı koleksiyonculara “Elimizde Polonya nişanı ve Saksonya Kolyesi var. Pazarlık yapmıyoruz.

9 milyon Euro’ya (59 milyon TL) satıyoruz” diye yollanan mailde paranın da dijital para birimi Bitcoin hesabına yatırılması istendi. Böylece çalındıkları tarihten bu yana mücevherlerden ilk kez bir ize rastlanıldı. Soygunu soruşturan güvenlik birimleri şimdi mailin gerçekten soyguncular tarafından gönderilip gönderilmediğini inceliyor. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER