'Çankaya 2'nci 'Kitap Buluşması'

'Çankaya 2'nci 'Kitap Buluşması'

POSTA POSTA
'Çankaya 2'nci 'Kitap Buluşması'

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi'nin düzenlediği 'Çankaya 2'nci Kitap Buluşması', Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başladı.
Çankaya 2'nci Kitap Buluşması, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde birçok yazar, sanatçı ve siyasetçinin katılımıyla yapıldı. Çankaya’nın tek kitap fuarı bu yıl da 50 yayınevi ve binlerce kitaba ev sahipliği yapmasının yanı sıra yazarları da söyleşi ve imza günleriyle Başkentli sanatseverlerle buluşturuyor. Yayınevlerinin stant kirası okurların ise giriş ücreti ödemedikleri Çankaya Kitap Günleri’nin bu yılki teması 'Hadi Buluşalım' oldu. Ticarileşen kitap fuarlarının yerine okurla yazarın, yayıncıyla yazar adaylarının yüz yüze  buluşmalarını ve tanışmalarını amaçlayan fuara, 50 yayınevi binlerce kitabıyla katıldı.
34 PANEL VE İMZA GÜNLERİ
10 gün sürecek Çankaya Kitap Günleri boyunca şiirden romana, edebiyat kuramından felsefeye, kadından siyasete geniş bir yelpazeye yayılan 34 panel ve söyleşi ile 89 imza günü Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Başkentlilerle buluşacak. Bu yıl fuarın 'onur yazarı' Latife Tekin olurken; Tekin 14 Aralık günü 'Kuşaktan Kuşağa Edebiyat' paneli ve imza günüyle Çankayalılarla bir araya gelecek. Tekin'e panel ve imza gününde Gürsel Korat, Pelin Buzluk, Melike Uzun ve Fadime Uslu gibi günümüz edebiyatının önemli isimleri eşlik edecek. Çankaya 2’nci Kitap Buluşması'nın ayrıntılı etkinlik takvimine www.cankaya.bel.tr adresinden ve Kitap Buluşması kitapçığına http://www.cankaya.bel.tr/uploads/files/kitapcik.pdf adresinden ulaşılabiliyor.
Çankaya Belediyesi'nin her dönemde kültür ve sanata çok önem verdiğini dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Çağdaş Sanatlar Merkezimizi 10 gün boyunca bu buluşmaya ayırdık. Her katı her salonu bu güzel fuara ayrıldı. Ankaralılar burada kitapla buluşacak, özgür düşünceyle buluşacak. 10 gün süresince burada sanat konuşulacak, edebiyat konuşulacak, düşünceler özgürce dolaşacak. Çankaya kültürün başkenti olmaya devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER