Karadeniz yaylalarını aratmayan adres: Akdağ

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan 2 bin 500 rakımlı Akdağ Tabiat Parkı, kış aylarında aldığı yoğun kar ve barındırdığı karaçam ile meşe ağaçlarının manzarasıyla adeta büyülüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karadeniz yaylalarını aratmayan adres: Akdağ

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki 2 bin 500 rakımlı Akdağ Tabiat Parkı, kış aylarında aldığı yoğun kar, ev sahipliği yaptığı karaçam ve meşe ağaçlarıyla Karadeniz yaylalarını aratmıyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan yatırımların ardından 2018 yılında işletmesi Sandıklı Belediyesine devredilen Akdağ Tabiat Parkı, doğa güzelliğinin yanı sıra sosyal tesisleri, bungalov evleri ve göletiyle dikkati çekiyor.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdağ Tabiat Parkı'nın bölgenin en güzel doğa mekanlarından olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının yatırımlarıyla Akdağ'ın "cennetten bir köşe" haline geldiğini ifade eden Çöl, şöyle konuştu: "Kışın yağan karlarla buz tutan gölle birlikte Akdağ'da harika görüntüler oluştu. Kış mevsiminden çıktığımız ve ilkbahara ilk adımların atıldığı bu günlerde doğa uyanıyor. Karlar ve buzlar yavaş yavaş eriyor. Doğa ve ağaçlar yeşillenmeye başlıyor. Dolayısıyla Akdağ'ımız her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Tabiat parkımız, sadece suyu ve yeşilliğiyle değil, oradaki yılkı atlarıyla, geyikleriyle ve envaiçeşit hayvanlarıyla, endemik bitki çeşitliliğiyle görülmeye değer muhteşem bir manzara."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER