Sarma sigaraya abluka Meclis’te

AK Parti, tütün ürünleri, alkol, gıda, tarım ve orman alanlarında önemli değişiklikler içeren kapsamlı bir torba yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sarma sigaraya abluka Meclis’te

Teklif, kıyılmış tütünden yapılan sarma sigaralara üç koldan abluka getiriyor. Buna göre ‘makaron’ olarak adlandırılan ve tütün doldurulup filtreli hazır sigara yapılmasına yarayan boş sigaralar artık Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetiminde üretilecek. Makaronun yanı sıra sigara filtresi ve yaprak sigara kağıdının üretimin izin süreçleri de bakanlıkça denetlenecek. Bakanlıktan izin almadan makaron, yaprak sigara kağıdı ve sigara filtresi fabrikası veya imalathanesi kuran ve işletenler 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 binden 10 bin güne kadar adli para cezası uygulanacak. Bakanlıktan belge almamış kişilerden makaron ve yaprak sigara kağıdı alanlara veya bu kişilere makaron ve yaprak sigara kağıdı satanlara da aynı cezalar uygulanacak. İzinsiz etil alkol, metanol, makaron, sarmalık kıyılmış tütün ve yaprak sigara kağıdı satanlara 20 bin liradan 100 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.

Sarma tütün yapımında kullanılan otomatik makinelere el konulacak.

% 30 YERLİ TÜTÜN

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER