Hamaney'i çiğnediler, Süleymani'yi yaktılar! İran'da öfke büyüyor

İran’ın Ukrayna uçağını füzeyle yanlışlıkla kendilerinin vurduklarını açıklamasının ardından ülkede başlayan gösteriler devam ediyor. İran yönetimi aleyhine sert sloganların atıldığı gösterilerde yaralananlar da oldu. Öfkeli göstericiler Amerika tarafından füze saldırısıyla öldürülen Kasım Süleymani’nin posterlerini de yaktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hamaney'i çiğnediler, Süleymani'yi yaktılar! İran'da öfke büyüyor

Ukrayna Havayollarına ait bir yolcu uçağı 8 Ocak’ta Tahran’dan havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüştü. Önce teknik bir arızadan kaynaklığı olduğu belirtilmiş ancak ardından İran resmi makamları uçağı ‘insani bir hata’ neticesinde füze ile vurduklarını itiraf etmişti. Olayda aralarında Kanada ve İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu 176 yolcu hayatını kaybetmişti.

Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından hareketlenen İran sokakları, İran makamlarının uçağın vurulmasına ilişkin sorumluluklarını önce inkâr etmesi, ardından da itiraf etmesiyle daha da hareketlendi. Gösteriler özellikle öğrencilerin öncülük ettiği rejim aleyhtarı büyük bir tepki zincirine dönüştü. Tahran, Meşhed, İsfahan, Ahvaz, Tebriz, Gorgan, Senendec, Kirmanşah, Şiraz, Kazvin, Semnan, Demagan, Yezd, Şahrud, Amul ve Babol gibi şehirlerde gösteriler yapıldı. Bazı yerlerde polisin sert müdahalesi oldu. Protestocular yaralandı.

SÜLEYMANİ POSTERLERİ YAKILDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER