Musevilerin Hamursuz Bayramı'nda tükettiği fındık yağı Afyonkarahisar'dan

İsrail başta olmak üzere ABD, İngiltere, İtalya'da yaşayan Musevilerin her yıl kutladığı Hamursuz Bayramı'nda (Pesah) tüketilecek fındık yağları Afyonkarahisar'daki bir firma tarafından karşılanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Musevilerin Hamursuz Bayramı'nda tükettiği fındık yağı Afyonkarahisar'dan

ABD'den Afyonkarahisar'a gelen din adamı Yahudan Taub, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fındık yağı üretilen fabrikada incelemelerde bulundu. Taub, Musevi inancına sahip insanlara ürün satılabilmesi için gerekli olan üretim aşamasındaki şartları, yaklaşık 2 hafta süresince yerinde inceleyeceğini ifade etti.

Musevilerin nasıl yaşaması ve beslenmesi gerektiğinin kutsal kitaplarında anlatıldığını dile getiren Taub, gazetecilere şunları söyledi:

"İnancımıza göre, 7 gün boyunca hiçbir şekilde maya ve tahıl içermeyen ürünler tüketiyoruz. Bu süreçte tamamen ağaçlarda yetişen ürünleri tüketiyoruz. Museviler de kendi aralarında bölünmüş. Bu bölünmeye karşılık kimileri pamuk yağı tüketebilirken bir çoğumuz da tüketemiyoruz. Bu da yorumlamalarla ve din adamlarıyla ilgili. Bu süreçte üretilen ceviz yağı, fındık yağı, badem yağı ve palmiye yağı içerisinde en iyisinin fındık yağı olduğunu düşünüyoruz. Bundan dolayı da fındık yağını Türkiye’den almayı tercih ediyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER