Yenişehirli çiftçiler pancarda şeker oranının sabitlenmesini istiyor

Yenişehirli çiftçiler pancarda şeker oranının sabitlenmesini istiyor

POSTA POSTA
Yenişehirli çiftçiler pancarda şeker oranının sabitlenmesini istiyor

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde düzenlenen toplantıda Türkiye Şeker Fabrikaları yetkilileriyle pancar ekicisi çiftçiler bir araya geldi. Türkiye Şeker Fabrikaları Grup Müdürleri Osman Ermiş ve Fatih Demirel ile Susurluk Şeker Fabrikası Ziraat Mühendisi Akif Ulukaya çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'ndeki toplantıda hava koşullarının etkisiyle sezondan sezona değişen şeker oranı yüzünden çiftçinin kazancının azaldığı vurgulandı. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, üründeki şeker miktarını gösteren polar oranında düşüş tespit edilince pancar ekicilerinin eline geçen paranın da azaldığını belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, "Pancar ekicilerimizin acaba zarar eder miyim diye bir korkusu var. Çünkü, polar oranının ne kadar ölçüleceğinin garantisi yok. Şeker oranındaki düşüşün dikkate alınmaması ve 14 polar üzerinden ödeme yapılması istiyoruz" dedi.

Geçen yıl hasat edilen pancarların şeker oranının 11 polar olarak ölçüldüğünü, bu yıl ise bu oranın 15,5'e yükseldiğini anlatan Aktaş, "Bizler polar oranının 14 olarak sabitlenip o şekilde ödeme yapılmasını talep ediyoruz. Hava koşulları yüzünden polar oranı düşük çıkınca, çiftçimizin eline daha az para geçiyor. Yüksek de çıksa, düşük de çıksa 14 polar üzerinden hesaplama yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER