Tüm şehirler akıllanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Cumhurbaşkanlığı’nın onayına sunulan plana göre şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye girecek. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanacak ve her yıl güncellenecek. Tüm belediyeler, kaynakları verimli kullanıp yaşayanların hayatını kolaylaştıracak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tüm şehirler akıllanacak!

TÜRKİYE’nin ilk ‘Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’ hazırlandı. Şehircilik tarihinde yeni bir dönem başlatmak hedefiyle yola çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1.5 yıldır bu eylem planı üzerinde çalışıyor. Son haline getirilen plan Cumhurbaşkanlığına da gönderildi. Bu adımla tüm şehirlerde akıllı sistemlerin devreye alınması, kaynakların verimli ve etkin kullanımı amaçlanıyor. Şehirlerde atılacak önemli adımlarla milli ekonomiye destek sağlanırken, iklim değişikliği ile mücadele alanında da etkin yönetmeler geliştirilecek.

YAŞANABİLİR ŞEHİRLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bugün detaylarını anlatacağı strateji ve eylem planında en dikkat çeken maddelerden biri şehirlerin olgunluk seviyelerine yönelik. Buna göre şehirlerin olgunluk seviyeleri tüm bileşenleriyle tespit edilecek, il il yaşanabilir şehirler endeksi oluşturulacak. Ülke genelinde her yıl güncelleme yapılarak ihtiyaçlar belirlenecek. Mevcutta Türkiye’de belediyelerin yüzde 87’sinde akıllı şehir değerlendirmesi yapılamıyor. Bakanlık tarafından İstanbul Beyoğlu ve Konya Selçuklu pilot bölge seçildi, çalışmalar başlatıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER