için kaldı

Uhud Savaşı tarihi ve özeti - Uhud Savaşı nedenleri ve sonuçları

Müslümanlarla Mekkeli müşrikler arasında 625 yılında yapılan Uhud Savaşı, Müslümanların 70 şehit verdiği zorlu bir savaş olarak bilinmektedir. İslam tarihinde önemli bir yere sahip olup, adını savaşın yapıldığı Mescid-i Nebevi’ye 5 km uzaklıktaki Uhud Dağı’ndan alır. Uhud Savaşı tarihi, önemi, nedenleri ve sonuçları hakkında tüm merak edilenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Uhud Savaşı tarihi ve özeti - Uhud Savaşı nedenleri ve sonuçları

Uhud Savaşı Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında 625 yılında gerçekleşen bir savaştır.

Uhud Savaşı Tarihi

Mekkeli Müslümanlar ve müşrikler arasında 23 Mart 625 yılında gerçekleşen bir savaştır. Savaşın yapıldığı yer olan Uhud dağının adını taşımaktadır. Zorlu bir mücadele olan Uhud Savaşı’nda Hz. Hamza ile birlikte 70 sahabe şehit olmuştur. Peygamber Efendimiz ise ciddi yara almıştır. Uhud Savaşı hicretin sonraki 3. yılda Şevval ayında yapılan bir savaştır. Uhud dağı tepelerine yerleştirilen okçu birliklerin yerlerini erken terk etmeleri savaşta Müslümanların yenilgiye uğramasına neden olmuştur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER