için kaldı

Türkiye'nin dört kültürel değeri daha UNESCO yolunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, 1’i ulusal, 3’ü çok uluslu dosya olmak üzere toplam 4 unsurun UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kaydedilmesi için başvuruda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin dört kültürel değeri daha UNESCO yolunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ulusal aday dosyası olarak ‘Hüsn-i Hat: İslami Güzel Yazı Sanatı', ortak olarak da Türkiye'nin moderatörlüğünde Azerbaycan ile birlikte ‘Çay Kültürü: Kimlik, Misafirperverlik ve Sosyal Etkileşim Sembolü', Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan ile birlikte ‘Nasreddin Hoca Fıkraları Anlatma Geleneği' ve Azerbaycan ile birlikte ‘Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcra Sanatı' dosyalarını UNESCO'ya sundu.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, yaptığı açıklamada UNESCO nezdinde etkin olarak gerçekleştirilen somut olmayan kültürel mirasın korunması çalışması ile kültürel değerlerin ulusal ve uluslararası düzeyde görünürlüğünün artırılması çalışmalarına hız kesmeden devam edileceğini ifade etti.

 Türkiye'nin kayıtlı unsur sayısı 20'ye çıkacak

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER