için kaldı

“Kardan Adam Uçmalı” çocuklara rengarenk bir dünya sunuyor

Serhan Kansu’nun yeni kitabı “Kardan Adam Uçmalı” raflarda yerini aldı. Çocuklara rengarenk bir dünya sunan kitap çocuklara iletişim ile ilgili metaforlar sunuyor.

POSTA POSTA
“Kardan Adam Uçmalı” çocuklara rengarenk bir dünya sunuyor

Yazar Serhan Kansu’nun yeni kitabı “Kardan Adam Uçmalı” raflardaki yerini aldı. Elma Yayınevi etiketiyle okuyucuyla buluşan eser, küçük bir çocuğun kendi yaptığı kardan adamıyla arasındaki özel iletişimden söz ediyor. Hikâyede sözsüz iletişim, sevgi, vazgeçmemek ve dostluk konuları öne çıkıyor.

Çocuk hikâyesi kategorisinde yayımlanan eser, Serhan Kansu’nun kendi tarzında hem çocuklara hem büyüklere hitap edecek metaforlar barındırıyor. Derinlikli, aynı zamanda rengârenk bir dünya sunan kitap, yer yer masalsı diliyle günümüz yaşam tarzına dair bazı kavramları eleştiriyor. 

“Sırtımdaki Okyanus” adlı kitabıyla binlerce çocuğa ulaşan yazarın “Kartal Kız” adıyla bir gençlik hikâyesi, “AŞKOZOF” adıyla da yetişkinler için kaleme aldığı bir denemesi bulunuyor. Çocuklar ve yetişkinler için düşünmek, yaratıcılık, felsefe ve yazarlık üzerine seminer ve eğitimler veren yazar, kendi yazdığı ve Aytek Önal’ın perdeye koyduğu “Karagöz’ün Şekerlemesi” adlı gölge oyunuyla da çocukları Anadolu’nun asırlardır süregelen bir geleneğiyle buluşturuyor. 

Kardan Adam Uçmalı arka kapak yazısı:

Buz gibi hava insanın içini hiç ısıtır mı?

 İşte kar yağmaya başladı… Etraf sessiz, hava soğuk ama yumuşacık. Can birazdan neşeyle bahçeye çıkacak. Çünkü onun için lapa lapa yağan şey hayaller. Bakın az sonra karla neler yapacak neler! O oynadıkça belki yanında sevimli bir köpek, karşısında ise bir uçak belirecek. Peki, hiç arkadaşı yok mu bizim Can’ın? Çağatay ve Eylül nerede? Neden hep evdeler? Neyse ki kardan adam Sisko yanı başında. Ama onun da uçmak gibi bir hedefi var. Acaba sebebi ne olabilir?

 Hiç konuşmadan çok şey paylaşabilenlerin, kendi kendine yetenlerin, dostlarına ilkleri tattıranların dünyasına naif bir yolculuk…


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER