PttAVM’de 44 satıcıya fahiş fiyat incelemesi

Meyve ve sebze ürünlerinin fahiş fiyatla satıldığı dönemde tanzim satış yapan PttAVM, şimdi de maske, dezenfektan gibi ürünlerde fırsatçı eylemlere karşı mücadele başlattı. Kurum, kendi tespit ettiği 14, müşteri şikayeti sonucu 30 olmak üzere toplam 44 satıcı hakkında inceleme başlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
PttAVM’de 44 satıcıya fahiş fiyat incelemesi

Ticaret Bakanlığı, bazı e-ticaret platformlarında 30-40 TL’lik dezenfektan ürünlerinin 250 TL’ye varan fiyatlarla satılmaya başlanması üzerine önlemlerini artırırken, Türkiye’nin milli e-ticaret platformu da fırsatçılara karşı inceleme başlattı. Müşteri şikayetleri sonucu 30 satıcı hakkında işlem yaparken, kurum yetkilileri de 14 satıcıyı fahiş fiyat uyguladığı iddiasıyla incelemeye aldı. Bu firmaların, el dezenfektanı, anti-bakteriyal ıslak mendil, konserve, makarna, eldiven ve maske satışı yaptıkları öğrenildi. Türkiye’de koronavirüs vakasının görülmesinin ardından başlayan süreci dikkatli takip ettiklerini belirten PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, şunları söyledi:

GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

“Geçtiğimiz yıl meyve-sebze fiyatları üzerinden oynanmak istenen oyunu bozduk. Bu yıl da, koronavirüs fırsatçılarına göz açtırmayacağız. Sorumluluğumuzun farkındayız ve her konuda olduğu gibi ürün fiyatları konusunda da titizlikle hareket ediyoruz. E-ticaret sitemiz üzerinden yapılan satışlarda, ürün fiyatlarını satışı yapan tedarikçiler belirlemektedir. Ancak bu demek değildir ki fahiş fiyat artışlarına göz yumacağız. Ülkemizin ve vatandaşımızın öncelikle refahı ve sağlığını düşünerek bu perspektifte hareket etmekteyiz. Bu nedenle hiçbir fahiş artışa izin vermeyeceğiz. İnceleme başlattığımız satıcılar, fahiş zamlar yaptıkları ortaya çıkarsa platformumuzdan çıkarılacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER