Meclis’te ‘Las Tesis’ protestosu... Dansla olacaksa hepimiz dans edelim

Şili’den çıkan kadın şiddetine karşı danslı- şarkılı gösteri Meclis’e de taşındı. CHP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak şarkıyı söylerken İçişleri Bakanı Soylu “Eğer dansla olacaksa hepimiz dans edelim ayrıca en çok dansı Latin Amerika yapıyor, ne durumda olduğunu biliyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meclis’te ‘Las Tesis’ protestosu... Dansla olacaksa hepimiz dans edelim

TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile İçişleri Bakanlıklarının 2020 yılı bütçelerine ilişkin soru-cevap bölümünde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, Şili’de başlayan ve kadına karşı şiddete dikkati çekmek için dünyaya yayılan ‘Las Tesis’ dansı eyleminin yapılmadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Sütlü’nün “Şimdi kadın milletvekilleri olarak şiddet gören, öldürülen tüm kadınlar adına size iki çift lafımız olacak” ifadesinin ardından CHP’li vekiller dansa eşlik eden şarkıdaki sözleri sıra kapaklarına vurarak söyledi. HDP Grubunun da destek verdiği eylemde, CHP’li bazı milletvekilleri de şiddet gören ve öldürülen kadınların fotoğraflarını ellerinde tuttu.    

SÖZLERE İTİRAZ ETTİ

Meclis’te ‘Las Tesis’ protestosu... Dansla olacaksa hepimiz dans edelim - Resim : 1

Milletvekilleri protesto sırasında, cinayet kurbanlarının fotoğraflarını da gösterdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER