için kaldı

Rıza Sarraf'ın köşkündeki tadilat davası; Bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı

İstanbul Üsküdar Kandilli'deki kültür varlığı olarak korunması gereken taşınmazında kanuna aykırı tadilat yaptığı iddiası ile Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han hakkında, "İmar kirliliğine neden olmak" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" muhalefet suçundan açılan dava kapsamında yapılan keşif sonucu hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, binaya sit şartlarına aykırı olarak inşai ve fiziki müdahalelerde bulunulduğu, projeye aykırı olarak yapılan müdahale ile mimari ve estetik değerden yoksun yapılaşmanın oluştuğu belirtildi. Binaya yapılan müdahale ile aynı zamanda görüntü kirliliğinin meydana geldiği belirtilen raporda, inşaat faaliyet ruhsatına aykırı yapılan işlemlerin taşıyıcı sistem üzerinde de olumsuz etki yaptığı savunuldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rıza Sarraf'ın köşkündeki tadilat davası; Bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı

AYKIRILIKLAR TEK TEK SIRALANDI

Üsküdar Kandilli'deki kültür varlığı olarak korunması gereken taşınmazında kanuna aykırı tadilat yaptığı iddiası ile Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han hakkında açılan dava kapsamında yapılan keşif sonucu hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Üç kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanarak davanın sürdüğü İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ulaşan raporda, köşkün birinci katındaki tavanın 3.55 metreden 5.69 metreye yükseltildiği, ara cephede bina konturunun ek imalatlarla büyütüldüğü belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER