Şu an nasıl yazılır? Şuan TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Şuan nasıl yazılır sorusu TDK üzerinden bilgi edinmek isteyen pek çok kişi, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. Birleşik kelimelerin yazımı ile alakalı olarak günlük hayatta yapılan hatalar oldukça fazladır. Konuşma dilinde bu hatalar fark edilmese de yazma dilinde birleşik ya da ayrı yazılan kelimeler konusunda sıklıkla yanlışa düşülüyor. Peki, şu an nasıl yazılır? İşte, şuan kelimesinin yazılışı hakkında detaylı bilgiler

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şu an nasıl yazılır? Şuan TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır?

Türkçe’nin doğru olarak kullanılması açısından kelimelerin doğru yazımı çok önemlidir. Kelimelerin doğru yazımı, birleşik ya da ayrı kullanılması gibi konularda TDK’dan yardım almak mümkündür. TDK’nın resmi internet sitesinde kafa karışıklığına yol açan tüm kelimelerin yazım doğruları verilmektedir.

Şu An Nasıl Yazılır?

Yazım yanlışları konusunda en fazla karşı karşıya kaldığımız hatalardan birisi de kelimelerin birleşik ya da ayrı yazılmasıdır. Bu kelimelerden bir tanesi de “şu an” kelimesidir. TDK "şu an" kelimesinin yazımı ile alakalı olarak sayfasında doğru yazım örneklerini paylaşmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER