için kaldı

Turizm fakültesinde kahve söyleşisi

Turizm fakültesinde kahve söyleşisi

POSTA POSTA
Turizm fakültesinde kahve söyleşisi

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nde 'Kahve'nin tarihi ve demleme teknikleri' konulu söyleşi düzenlendi.

AÜ Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nde Manavgat Akademi Topluluğu tarafından gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerinin katkılarıyla düzenlenen 'Kahve'nin Tarihi ve Demleme Teknikleri' konulu söyleşi kahve eğitmeni Mehmet Koray Eroğlu tarafından verildi. Söyleşide kahvenin ortaya çıkışını ve dünyaya yayılmasını anlatan Eroğlu, Türk kahvesinin önemi ve dünya kahveleri hakkında bilgi verdi. Afrika'dan bütün dünyaya gezginler aracılığıyla yayılan kahvenin her ülkenin kendi damak tadına göre farklı pişirme teknikleri olduğunu belirten Eroğlu, bugün ekonomik olarak, dünya üzerinde günlük 1 milyar fincandan fazla kahve tüketildiğini söyledi.

AÜ Manavgat Turizm Fakültesi yetkilileri, gastronominin sadece yemek yapmaktan ibaret olmadığını ve gastronominin farklı kolları hakkında da zaman zaman böyle söyleşiler düzenleyeceklerini belirti.

Söyleşinin ardından Mehmet Koray Eroğlu'na plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER