için kaldı

Corona virüs için Trump'tan flaş hamle

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, 6 firmanın solunum cihazı üretmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını sağlamaları için Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı ile İç Güvenlik Bakanlığına talimat verdi.

VATAN VATAN
Corona virüs için Trump'tan flaş hamle

Trump, yaptığı yazılı açıklamada, kendisine özel sektörün üretimini  yönlendirme hakkı veren "Savunma Üretim Yasası" çerçevesinde Sağlık ve İnsani  Hizmetler Bakanlığı ile İç Güvenlik Bakanlığına verdiği emirleri duyurdu.   Kovid-19 salgınında insanların hayatlarını kurtarmak için yerli  üreticilerin solunum cihazı üretmesinin önemine işaret eden Trump, "İlgili  bakanlıklara verdiğim bu talimat General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed,  Royal Philips ve Vyaire Medical adlı firmaların, solunum cihazı üretmek için  ihtiyaç duydukları malzemelere ulaşmalarını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.   Trump, söz konusu talimatının, solunum cihazı üretiminin önündeki  tedarik zinciri engellerinin kaldırılmasını amaçladığını vurgulayarak "Yukarıda  ismi geçen ve diğer yerli üreticilerimizin bu zorlu zamanda solunum cihazı  üretimine yönelmelerinden son derece memnuniyet duyuyorum." değerlendirmesinde  bulundu.   Başkan Trump, 27 Mart'ta da Savunma Üretim Yasası'nı General Motors'un  solunum cihazı üretmesi için devreye sokmuştu.   Savunma Üretim Yasası nedir?   Savunma Üretim Yasası, Kore Savaş'ından hemen önce çıkarılmıştı.   Söz konusu yasa, ABD Başkanı'na özel sektörün ülkenin acil ihtiyacı  olan ürünler üretmesini sağlaması konusunda yetki veriyor.   Başkan, gerekli gördüğü takdirde ülkenin karşı karşıya kaldığı acil  durum için şirketlere belirli bazı malzemeler ürettirmek için bu yasa  kapsamındaki yetkisini kullanabiliyor.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER