Tıraş nasıl yazılır? TDK'ya göre tıraş mı traş mı?

Traş gibi Türkçe'de sıklıkla kullanılan belli başlı kelimeler her zaman tartışma konusu olmuştur. Tıraş kelimesi de bu kelimeler arasında yer almaktadır. Doğru ve imla kurallarına uygun yazım yapabilmek için kelimelerin doğru yazılımı öğrenmek gerekmektedir. Peki traş olarak mı yoksa tıraş olarak mı yazılmalıdır. Bunu öğrenmek için tıraş nasıl yazılır? Sorusuna net bir cevap vermek gerekmektedir.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tıraş nasıl yazılır? TDK'ya göre tıraş mı traş mı?

Tıraş kelimesi yazım hatası olup olmadığı yönünden kişiyi çelişkiye düşüren kelimeler arasında yer almaktadır. Tıraş mı yoksa traş mı yazılır? Türk Dil Kurumu sözlüğünde kelime anlamı tıraş kelimesi karşısında yer almaktadır. Doğru yazımı da tıraş olarak geçmektedir. Tıraş kelime anlamı, saç ve sakalı kesme eylemi, erkek saçını keserken verilen biçim, kesilme ya da kazınma zamanı gelen saç sakal olarak belirtilmektedir. Kelime içerisinde kullanım şekline göre bu anlamlardan birini taşımaktadır.

Tıraş Nasıl Yazılır?

Tıraş olmak, tıraş etmek, traşı gelmek şeklinde birleşik kelime olarak ta kullanılmaktadır. Traş olarak yazımı hatalı yazım olarak kabul edilmektedir. Doğru yazımı ise tıraş olarak kabul edilip kullanılmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER