Değerli Konut Vergisi gözden geçecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerli konut vergisinin gözden geçirilmesi talimatını verdiğini, 1 yıl ertelemenin sözkonusu olduğunu açıkladı. Değeri 5 milyon liranın üzerinde olan konutlar için getirilen vergiye yönelik tepkilerin AK Parti MYK’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarıldığı öğrenildi. İşte perde arkasında yaşananlar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Değerli Konut Vergisi gözden geçecek

DEĞERİ 5 milyon liranın üzerindeki konutlar için getirilen vergiye yönelik eleştiriler AK Parti yönetiminde de yankı buldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değerli konut vergisinin gözden geçirilmesi talimatını verdiğini, 1 yıl ertelemenin sözkonusu olduğunu açıkladı. Gelin şimdi bu kararın perde arkasını aralayalım.

Partinin kurmayları, bu verginin yarattığı sorunları önce kendi aralarında değerlendirdiler ardından da Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önünde dile getirdiler. Değerleme sürecindeki sıkıntıları anlatan kurmaylar, düzenlemenin kamuoyunda “varlık vergisi” olarak algılatılmaya çalışıldığına özellikle dikkat çektiler. Uygulamanın sınırlarının sağlıklı belirlenmediği, vatandaşların mağdur olduğu yönündeki eleştirileri AK Parti kurmayları haklı bulduklarını da anlattılar. Bazı AK Parti yöneticileri “Dedesinden miras kalmış, ev eski, emekli maaşı ile geçiniyor ama konutun değeri 5 milyon liranın üzerinde tespit edilmiş. Vatandaş bunun vergisini ödeyemez. İtiraz edilebiliyor ama bu süreçler daha fazla karışıklığa neden olacak” görüşünü de ilettiler.

Kurmaylarını dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı eleştirileri haklı buldu. Erdoğan, “100-150 bin vatandaşı etkileyeceği söyleniyordu. Ama anladığımız kadarıyla bu rakamdan daha fazla insanı ilgilendiriyor. Bu konuya yeniden eğilelim. Gerekirse uygulamayı bir yıl erteleyelim. Bu süre içinde, daha derli toplu ve hakkaniyetli düzenleme yapalım” talimatını verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER