Rus askeri ilk kez Rakka’da

SURİYE’de terör örgütü DEAŞ’ın ‘başkenti’ olarak bilinen ve 2017 yılında ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından ele geçirilen Rakka kentine ilk kez Rus askerleri girdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rus askeri ilk kez Rakka’da

Moskova, bunun bir askeri operasyon olmadığını, bölgedeki sivillere yardım ulaştırmak için geldiklerini duyurdu.

‘HALKA YARDIM DAĞITTIK’

Suriye’deki Rus Hmeymim Hava Üssü’ndeki komutanlardan Vladimir Varnavskiy, Rakka’ya önceki gün herhangi bir ateş açılmadan girildiğini belirtti. Rus komutan, “Rus kuvvetleri Rakka’ya askeri operasyon için değil, sivil halka yardım ulaştırmak için girdi. Rus konvoyu beraberinde getirilen 2 bin ferdi yardım paketi burada yaşam mücadelesi veren halka dağıtıldı. Gıda yardımının yanı sıra şehre giren grupta kalifiye hekimler de yer alıyor. Doktorlar bir süre burada kalarak halka sağlık yardımı verecek. Halk askeri konvoyumuzu çok iyi karşıladı. Bölgenin bir an önce tamamen teröristlerden temizlenerek yasal yönetimin gelmesini istiyorlar” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER