için kaldı

Kürkle gelen tartışma: Hayvan haklarını savunmak için vegan olmak gerekir mi?

Sosyal medyada son günlerin en fazla tartışılan konularından biri ünlü isimlerin kürkleri. Kürk giyenleri eleştirenlere bir de "Ha kürk giymişsiniz ha et yemişsiniz..." diyenler eklenince ortalık epey karıştı. Peki hayvan hakları savunuculuğu için yeterlilik koşulu nedir? Farklı fikirleri dinledik...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kürkle gelen tartışma: Hayvan haklarını savunmak için vegan olmak gerekir mi?

Bülent Ersoy'un 55 tilkiden elde edildiği öne sürülen kürkü, kürk hayvancılığı ile ilgili vahşeti tekrar hatırlamamıza neden oldu. Son yıllarda bu konuda farkındalık artsa da kürkten vazgeçemeyenlerin sayısı hayli fazla.

Sosyal medyada kürk kullanımına tepki gelmesi yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı veganların dile getirdiği “Kürk giymek ile et yemek arasında bir fark yok” söylemleri tartışmaya neden oldu. Kürke karşı olup et yiyen insanlarla kürke de et yemeye de karşı olan kişilerin tartışmaları yakın zamanda son bulacak gibi görünmüyor.

Kürkle gelen tartışma: Hayvan haklarını savunmak için vegan olmak gerekir mi? - Resim : 1

Peki hayvan haklarını savunmak için vegan olmak gerekiyor mu?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER